Toate femeile viseaza sa aiba macar vara o piele frumos
bronzata, cu aspect natural si sanatos. Noile tehnologii de bronzare artificiala
vin in completarea celor naturale si ne promit culoarea dupa care tanjim. Dar care este,
pana la urma, cea mai eficienta si cea mai buna metoda de colorare a pielii?
Soarele nu mai este de mult doar o sursa de caldura si buna dispozitie si se vorbeste tot mai mult despre efectele nefaste ale expunerii prelungite si neprotejate. Se vorbeste despre aparitia unei noi categorii de raze ultraviolete (UVC), despre faptul ca stratul de ozon se rarefiaza, iar pericolul pe care il cauzeaza expunerea la soare, intre intervalele orare 10:00 – 16:00, nu mai este de ignorat.
Toata lumea a auzit, macar o data in viata, ca solarul este, cu certitudine, una dintre cauzele responsabile de cancer de piele. Care este atunci solutia sigura de a obtine un bronz uniform, auriu, inofensiv pentru sanatate?
Un nou concurent: Bronzarea organica
Bronzarea organica, autoproclamata drept „cea mai sigura metoda de bronzare”, este o tehnica relativ nou aparuta in peisajul romanesc al ingrijirii corporale. Tehnologia sistemului de tratament cu turbina HVLP („high volume, low pressure”- volum mare, presiune joasa) implica un proces de pulverizare cu o substanta 100% organica, ce asigura un bronz uniform, cu aspect natural, in doar 3-5 minute.
Pas cu pas
Nu intamplator am ales sa vorbesc despre bronzul organic. Majoritatea specialistilor afirma ca bronzarea organica este cea mai indicata metoda dintre toate, substanta fiind naturala si procesul neinvaziv. Insa toate aceste aspecte nu compun intreg tabloul. Experienta proprie mi-a demonstrat ca nici bronzul organic nu garanteaza satisfactie completa.
Pielea mea alba si sensibila nu s-a pretat niciodata la expunerea sistematica si repetata la soare. Pentru mine, bronzul frumos implica un efort urias si, de multe ori, fara rezultatul dorit. Ma bronzez greu, ma ard usor... Am fost dintotdeauna impotriva solarului, din varii motive: pericolul medical pe care il reprezinta pentru piele, aspectul nenatural pe care il creeaza supra-expunerea si usoara mea claustrofobie.
Apoi mi-a venit ideea: bronzul organic. Auzisem cate ceva despre aceasta metoda care parea, la prima vedere, cea mai inofensiva dintre toate. Multumita de informatiile de pe Internet si de parerile de pe forumuri, am pus repede mana pe telefon si mi-am facut o programare la un salon. Sa va povestesc experinta mea, ca sa stiti la ce sa va asteptati.
RECOMANDARI. In primul rand, nu mergeti niciodata la o sedinta de bronzare organica date cu deodorant sau machiate. Deodorantul impiedica culoarea sa se fixeze, ba mai mult decat atat, risti sa te patezi la subrat cu o ciudata substanta verde. De asemenea, ar fi bine sa nu mergi machiata, deoarece nu te vei mai putea demachia dupa aceea. Substanta, desi e facuta sa se fixeze si prin fond de ten sau pudra, este mai eficienta pe pielea curata. Dusul si peelingul de dinainte de bronzare sunt esentiale.
CAT DUREAZA. Sedinta dureaza aproximativ 10-15 minute cu totul. Poti sa alegi sa te bronzezi nud, ori cu lenjeria intima, sau cu cea de unica folosinta oferita de ei. Exista riscul de patare a hainelor, deci este indicat sa iti scoti lenjeria. De asemenea, iti recomand sa nu te imbraci cu haine foarte stramte fiindca s-ar putea sa se pateze. Aplicarea in sine a bronzului nu dureaza mai mult de 5 minute si se face cu un aparat care pulverizeaza uniform si apoi usuca portiunile de corp colorate. Senzatia este de umezeala si racoare si de piele lipicioasa. Bronzul se aplica si pe gat, fata si urechi.
REZULTATE. Trebuie sa recunosc ca efectul este senzational. Pentru mine, una, a fost uimitor sa ma vad in oglinda imediat dupa. Diferenta de culoare si stralucirea corpului sunt incredibile. Substanta naturala care fixeaza culoarea este incolora, deci pentru a putea vedea daca este aplicata uniform, este amestecata cu o solutie pe baza pe betacaroten. Din aceasta cauza culoarea inclina initial spre o tenta de portocaliu, dar aceasta se duce dupa primul dus, iar pielea se mai innegreste pe masura ce trec primele ore.
Ceea ce am decoperit este ca nu e suficient sa ai grija sa nu iti uzi pielea aproximativ 8 ore dupa sedinta. Este foarte important sa nu iti atingi (in special) palmele de alte locuri unde a fost aplicata substanta deoarece aceasta, daca nu a intrat perfect in piele, se poate lua de pe o suprafata pe alta. Deci nu te spala pe maini si incearca sa nu transpiri.
Aproximativ 3-4 zile bronzul este impecabil, culoarea este perfecta. Nuanta de colorant de la salonul pe care l-am ales eu este universala si se coloreaza in functie de pigmentul natural al pielii. Exista insa si saloane unde aparatul ofera posibilitatea de a te bronza in diferite trepte: usor inchis, mediu sau foarte intens.
Un astfel de bronz organic poti face la unul din saloanele Keiko Slim Spa
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu