Health Slabire - Cure de slabire eficiente, aparatura pentru slabit, regim slabire rapid, dieta sanatoasa, tratamente anticelulitice si tratamente slabire, metode de slabit, dermoporatie, liposuctie virtuala, epilare definitiva, orly, lacuri de unghii, tratamente spa, rowe, bronzare organica blogarama.com GeekySpeaky: Submit Your Site! SEO Romania Catalog Bloguri Bloogle Director Web Cure de slabire - diete - aparate pentru slabit - Metode de infrumusetare- tratamente anticelulitice - Dietele vedetelor - slabire - keiko slim spa Cure de slabire- diete- aparate pentru slabit- tratamente- slabire: Dieta vedetelor – dieta Dukan

Slabire, Infrumusetare, Sanatate, Diete, Tratamente corporale-Aici le gasesti pe toate

Aici poti afla tot ce te intereseaza despre diete , tratamente de infrumusetare, cure pentru slabit, un regim de viata sanatos, cure slabire eficiente,aparatura pentru slabit,regim slabire rapid,tratament anticelulitic, salon remodelare corporala si slabire, lacuri unghii Orly, metode slabit,dermoporatie,liposuctie virtuala, epilare definitiva,bronzare organica,dietele vedetelor,diete celebre,cura de slabire,metode si diete de slabit,slabire de durata,dieta sanatoasa,celulita,grasime,calorii,slabire rapida,dieta 4kg in 4 zile,dieta de slabire,dieta de slabit,tratament slabit,tratamente slabire,detoxifiere,alimentatie,greutate,regim slabire,regim slabit,regim disociat, slabire, aparate pentru slabire.

marți, 25 mai 2010

Dieta vedetelor – dieta Dukan

Vine vara si vrei sa incerci cele mai noi diete. Te intrebi cum reusesc vedetele de la Hollywood sa arate atat de bine.
Dietele sunt foarte variate si probabil va simtiti dezorientati atunci cand trebuie sa alegeti una care sa aiba rezultate bune si totusi sa nu va pericliteze sanatatea. De aceea alaturi de orice dieta ar trebui scris indemnul de a cere intial sfatul medicului de familie, fiindca fiecare organism este altfel, pot fi asociate sau nu boli, alergii alimentare, stilul de viata este diferit, de aceea o dieta ar trebui personalizata. Insa daca nu aveti acest timp la dispozitie va propunem o dieta sanatoasa, cu rezultate bune care se mentin in timp, insa care trebuie urmata cu conditia de a avea un organism relativ sanatos, fara infectii sau boi cronice ori tensiune mare, boli renale, cu alte cuvinte o patologie evidenta. Desigur, surplusul de kilograme nu este semn de sanatate, insa... poate fi “tratat”.


Dieta de fata a fost elaborata de un medic neurolog al carui nume il poarta – Pierre Dukan – acesta manifestand interes pentru nutritie dupa incercarea de a-si ajuta un prieten sa slabeasca. Logica, intuitia si experienta medicala a doctorului l-au ajutat sa ia o atitudine eficienta inca de la primele sfaturi, astfel ca i-a indicat prietenului sau ca timp de o saptamana sa manance doar alimente bogate in proteine si sa bea multa apa, aproximativ trei litri pe zi. Rezultatele au fost uluitoare, prietenul sau pierduse aproximativ un kilogram pe zi.
In ce consta dieta Dukan?
Dieta Dukan are patru faze prin care se asigura eliminarea surplusului de kilograme, dar si mentinerea siluetei, evitand astfel efectul yo-yo.
Prima faza a dietei

Aceasta va dura intre 3 si 10 zile, in functie de necesitatile fiecaruia, mai exact de numarul de kilograme considerate a fi peste limita normalului. Cu cat surplusul de kilograme este mai mare, cu atat prima faza se va apropia mai mult de cele 10 zile. Atentie insa, prima faza nu se va tine mai mult de 10 zile.

Aceasta faza mai este denumita si “faza de atac” pentru ca se pierd foarte multe kilograme in acest interval, aproape un kilogram pe zi, dar unele persoane pot slabi chiar mai mult. In aceasta perioada se vor consuma doar alimente bogate in proteine, ca oua, carne foarte slaba, de pui, peste sau vita (porcul contine grasime chiar si intre celulele musculare, poate de aici si gustul adorat de multe persoane), lapte degresat. Nu se vor consuma glucide sau grasimi, se beau 3 litri de apa plata pe zi. In fiecare zi insa, indiferent de ora, se vor lua trei linguri de ovaz integral, este singura sursa de glucide cu absorbtie lenta, insa este recomandat ovazul pentru ca are un continut mare de fibre care previn constipatia, un efect inevitabil al consumului de proteine din aceasta perioada.

A doua faza a dietei
Aceasta faza are rolul de a stabiliza organismul dupa “resetarea” metabolismului produsa in prima etapa. Astfel se introduc treptat alimentele bogate in fibre, dar foarte sarace in carbohidrati. Acestea sunt legume ca rosiile, castravetii, verdeturile, ceapa, salata, usturoi, ridichi, hrean, astfel incat sa i se ofere organismului fibrele necesare pentru refacerea tranzitului abdominal, dar si multe vitamine si minerale cu rol revitalizant. Fructele nu sunt recomandate in aceasta perioada, ele fiind net mult mai bogate in carbohidrati decat legumele. Se vor evita leguminoasele cu un indice glicemic mare, precum fasolea, mazarea, porumbul, cartofii, orezul cu desavarsire (este cel mai bogat in amidon, sursa principala de glucide), dar si cerealele integrale, painea inca nu se introduce in alimentatie si nici alte fainoase, paste etc. Nu se mai consuma lingurile de ovaz caci fibrele vor fi preluate de organism in aceasta a doua faza din legume. Se poate scadea cantitatea de lichide la doi litri pe zi, dar nu mai putin, iar aceasta cantitate este indicat sa se mentina toata viata, daca nu apar boli care pot fi influentate de consumul hidric.
Faza a treia

Faza a treia a dietei are rolul de a consolida rezultatele obtinute si de a stabiliza metabolsimul. In aceasta faza se adauga progresiv cate un aliment, in cantitati foarte mici intial, astfel incat sa se respecte cateva reguli: se considera ca pentru consolidarea unui aliment, adica pentru obisnuirea organismului, sunt necesare cinci zile. Astfel se introduc aproximativ 20 de grame din acelasi aliment pe zi, timp de cinci zile. Apoi se trece la alt aliment. Se introduc astfel cartofii, orezul, mazarea, porumbul, fainoasele si asa mai departe.


Faza de intretinere

Faza de intretinere cuprinde practic sfaturi care pot fi urmate toata viata. Se pledeaza pentru alimentele sanatoase, adica acele reguli general valabile de evitare a mancarurilor prajite, carnurilor grase, alimentelor fast-food, combinatii intre grasimi si protenie (cum ar fi cartofii prajiti cu friptura), dulciurile cu crema sau frisca, chips-urile etc. Desigur, aceste alimente pot fi consumate, insa ocazional, cel mult o data pe saptamana. In rest se recomanda zilnic salate, daca doriti neaparat ceva dulce puteti manca o tarta cu fructe acre (de exemplu de mere sau fructe de padure, visine etc.), cateva fructe, proteine din carne slaba sau oua, produse marine, lactate de toate tipurile si asa mai departe. Evitati insa sucurile din comert, dar nu uitati sa consumati doi litri de lichide pe zi.

Pentru o viata cat mai sanatoasa este indicat sa aveti si un program de exercitii fizice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Follow @CellzGroup Follow Me on Pinterest