Health Slabire - Cure de slabire eficiente, aparatura pentru slabit, regim slabire rapid, dieta sanatoasa, tratamente anticelulitice si tratamente slabire, metode de slabit, dermoporatie, liposuctie virtuala, epilare definitiva, orly, lacuri de unghii, tratamente spa, rowe, bronzare organica blogarama.com GeekySpeaky: Submit Your Site! SEO Romania Catalog Bloguri Bloogle Director Web Cure de slabire - diete - aparate pentru slabit - Metode de infrumusetare- tratamente anticelulitice - Dietele vedetelor - slabire - keiko slim spa Cure de slabire- diete- aparate pentru slabit- tratamente- slabire: Semne ca esti mai stresat decat ai putea crede

Slabire, Infrumusetare, Sanatate, Diete, Tratamente corporale-Aici le gasesti pe toate

Aici poti afla tot ce te intereseaza despre diete , tratamente de infrumusetare, cure pentru slabit, un regim de viata sanatos, cure slabire eficiente,aparatura pentru slabit,regim slabire rapid,tratament anticelulitic, salon remodelare corporala si slabire, lacuri unghii Orly, metode slabit,dermoporatie,liposuctie virtuala, epilare definitiva,bronzare organica,dietele vedetelor,diete celebre,cura de slabire,metode si diete de slabit,slabire de durata,dieta sanatoasa,celulita,grasime,calorii,slabire rapida,dieta 4kg in 4 zile,dieta de slabire,dieta de slabit,tratament slabit,tratamente slabire,detoxifiere,alimentatie,greutate,regim slabire,regim slabit,regim disociat, slabire, aparate pentru slabire.

marți, 12 iunie 2012

Semne ca esti mai stresat decat ai putea crede

Fie ca la serviciu ai mai mult de lucrat ca niciodata, ai avut de facut cumparaturi multe si de organizat un eveniment important sau te tot certi in ultima perioada cu persoanele apropiate, care ar trebui sa fie cele care sa te echilibreze, trebuie sa iei o pauza si sa analizezi ce se intampla cu tine.
Stresul prelungit poate sa duca la boli, probleme psihice, depresii si chiar sa-ti dea toata existenta peste cap. Iata cateva semne ca ai ajuns la limita cu stresul, potrivit Mother Nature Network:

Stari de voma

Chiar oameni celebri, stapani pe ei, povestesc despre perioade in care, dupa ce sustineau discursuri importante, mergeau in culise si vomitau sau se simteau foarte rau. Asta nu inseamna ca ei erau slabi, ci doar ca erau supusi unei presiuni foarte mari, cel mai probabil intinsa pe o perioada mare de timp. Stresul vine cu stari de voma, greata si ameteala, te face sa te doara capul, sa te simti slabit tot timpul si sa arati chiar ca un om bolnav.

Caderea parului

Exista mai multe motive pentru care cade parul, de la probleme genetice pana la medicamente. Dar si stresul este una dintre cauze, putand duce la alopecie areata, o boala autoimuna in care celulele albe ataca foliculii de par, ducand la caderea parului. O alta boala cauzata de stres este efluviu telogen, care este caracterizata printr-o cadere brusca a parului (pana la 70% din fire).

Partea mai ciudata este ca parul poate sa cada la luni de zile de la un eveniment stresant care a avut loc in viata ta, iar tu nici macar sa nu constientizezi cauza. Evenimente precum un deces al unei persoane apropiate pot sa declanseze acest lucru.

Sangerari nazale

Exista chiar si acum dezbateri pe aceasta tema, nestiindu-se cu precizie daca stresul singur poate sa duca la sangerari nazale. Cu siguranta, insa, stresul e parte integranta din cauza complexa. Cand stresul creste, la fel se intampla si cu presiunea sanguina. Poti incerca sa o cobori band ceai de hibiscus si alte plante cu efect calmant sau prin meditatie si chiar sport.

Pierderi de memorie

Daca vezi ca incepi sa nu iti mai amintesti anumite detalii, sa nu mai ajungi la intalniri sau sa te intorci acasa fara anumite alimente trecute pe lista de cumparaturi, este posibil sa ai probleme la nivelul hipocampusului, dupa cum spune dr. Jeffrey Rossman, psiholog la Canyon Ranch, din Lenox, Massachusetts. Se intampla asa ceva din cauza ca nu prea esti in apele tale in ultima perioada si fie ai prea multe lucruri de rezolvat, fie anumite ganduri nu-ti mai dau pace.

Nivelul cortizolului creste si creierul incepe sa dea rateuri. Incearca sa gasesti sursa stresului, pentru a eradica problema si a avea din nou o viata linistita, organizata. Daca trebuie sa retii foarte multe informatii, nu te sfii sa notezi o parte din ele, astfel incat sa nu-ti suprasoliciti memoria.

Imunitate slabita

Poate ca cel mai des intalnit efect al stresului este reprezentat de o imunitate slabita, de care iti poti da seama din faptul ca te imbolnavesti mult mai des decat o faceai in mod normal. Stresul afecteaza hormonii care regleaza sistemul imunitar, micsoreaza timusul, glanda care produce anticorpii, si distruge telomerii, genele care fac posibila reproducerea celulelor sistemului imunitar.

O modalitate buna prin care sa sa iti imbunatatesti sistemul imunitar este sportul, minim 30 de minute pe zi fiind indicate.

Transpiratia in exces

Toata lumea stie ca transpira mai mult atunci cand este stresata, dar unii oameni sufera de hiperhidroza, transpiratie excesiva care afecteaza in special palmele si picioarele. Yoga si meditatia ajuta la reducerea acestui fenomen. Daca mergi la medic, el iti va spune cum poti sa rezolvi sau macar sa o ameliorezi.

sursa: ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Follow @CellzGroup Follow Me on Pinterest