Health Slabire - Cure de slabire eficiente, aparatura pentru slabit, regim slabire rapid, dieta sanatoasa, tratamente anticelulitice si tratamente slabire, metode de slabit, dermoporatie, liposuctie virtuala, epilare definitiva, orly, lacuri de unghii, tratamente spa, rowe, bronzare organica blogarama.com GeekySpeaky: Submit Your Site! SEO Romania Catalog Bloguri Bloogle Director Web Cure de slabire - diete - aparate pentru slabit - Metode de infrumusetare- tratamente anticelulitice - Dietele vedetelor - slabire - keiko slim spa Cure de slabire- diete- aparate pentru slabit- tratamente- slabire: Dieta dupa Paste

Slabire, Infrumusetare, Sanatate, Diete, Tratamente corporale-Aici le gasesti pe toate

Aici poti afla tot ce te intereseaza despre diete , tratamente de infrumusetare, cure pentru slabit, un regim de viata sanatos, cure slabire eficiente,aparatura pentru slabit,regim slabire rapid,tratament anticelulitic, salon remodelare corporala si slabire, lacuri unghii Orly, metode slabit,dermoporatie,liposuctie virtuala, epilare definitiva,bronzare organica,dietele vedetelor,diete celebre,cura de slabire,metode si diete de slabit,slabire de durata,dieta sanatoasa,celulita,grasime,calorii,slabire rapida,dieta 4kg in 4 zile,dieta de slabire,dieta de slabit,tratament slabit,tratamente slabire,detoxifiere,alimentatie,greutate,regim slabire,regim slabit,regim disociat, slabire, aparate pentru slabire.

duminică, 4 aprilie 2010

Dieta dupa Paste

Cu siguranta, vacanta de Paste nu este perioada ideala pentru a ne ocupa de mentinerea siluetei si cele mai multe dintre noi ne “trezim” la sfarsitul ei ca suntem un pic mai plinute… Realizam ca avem un kilogram-doua in plus si cautam cea mai rapida metoda pentru a ne recapata rapid forma.

Greseli frecvente, dar greu de evitat dupa sarbatori

Vinul si bauturile alcoolice

In perioada sarbatorilor, chiar daca stim ca alcoolul este unul dintre dusmanii siluetei, furnizand calorii ce nu sunt utile activitatii musculare, ne este usor sa exageram, mai ales cu bauturile slab alcoolizate, ca de exemplu berea. Chiar si vinul rece este baut cu placere la masa de pranz fara grija ca dupa pauza ne vom reintoarce la serviciu unde ne asteapta alte probleme de rezolvat. Cinele sunt de obicei speciale, dar poate fi o cina cu adevarat speciala fara un aperitiv fin, fara un vin de calitate potrivit felului principal si fara asa numitul “digestiv” de la final? Nici vorba.

Chiar daca ne-am permis sa exageram un pic, cand sarbatorile au trecut, trebuie sa ne amintim insa ca:
• bauturile alcoolice, chiar daca sunt tentante, nu ne sunt indispensabile, iar orice gram de alcool produce 7 calorii;
• vinul si bauturile alcoolice sunt contraindicate celor care sufera de boli ale aparatului digestive (gastrita, ulcer gastric si duodenal, etc) deoarece actioneaza ca stimulatori ai secretiilor digestive;
• celor cu probleme hepatice le este de asemenea contraindicat consumul de alcool, ficatul fiind organul cu cel mai important rol in metabolizarea alcoolului.

Prajelile

Alimentele prajite, mai ales pregatite incorect, reprezinta un pericol, nu numai pentru silueta, dar si pentru sanatate. Grasimile supuse temperaturilor ridicate produc radicali liberi, aldehida acrilica si lipoperoxizi, substante toxice si iritante pentru organism, mai cu seama daca uleiurile se refolosesc fapt care este o regula la fast-food dar nu numai. Prin prajeli nu intelegem numai cartofi prajiti sau carne si peste prajite in ulei ci si toate alimentele preparate pane.

Daca insa am reusit sa ne limitam la alimente gatite la vapori sau la gratar, acesta din urma avand avantajul ca elimina multe dintre grasimile continute in carne de exemplu putem deja sa ne felicitam pentru alegerea facuta mai ales ca orice gram de grasime ne “daruieste” 9 calorii. Exista localuri in care se elimina surplusul de grasime al alimentelor prajite inainte de a fi servite prin folosirea hartiei absorbante, nu strica sa intrebam inainte de a comanda un fel de mancare de acest tip daca este o practica si in restauratul pe care l-am ales. Iar daca nu este asa cu siguranta vom gasi in meniu ceva la fel de apetisant insa neprajit.

Fiind preocupate mereu de silueta noastra, stim ca atunci cind mancam pui trebuie sa dam la o parte pielea, oricat de mult ne-ar placea. Iar atunci cand ne condimentam salatele, trebuie sa preferam lamaia, patrunjelul, busuiocul, salvia, rozmarinul, piperul, uleiul de masline si otetul balsamic, reducand pe cat posibil sarea pentru a evita riscul retentiei de apa, cauza inesteticelor edeme, dar si prietena buna a hipertensiunii arteriale.

Gustarile si ciugulitul intre mese

Rotunjimile “castigate” de sarbatori sunt insa in cea mai mare parte datorate gustarilor hiper-calorice si dulciurilor consumate intre mese. Avem cu totii tendinta de a ne oferi lucruri pe care in mod obisnuit ni le refuzam: chipsuri, alune, inghetata, pop-corn, vata de zahar, ciocolata, sucuri carbogazoase cu zahar… si lista poate continua la nesfarsit…

Ne este suficient numai sa comparam tot ce mancam si bem pe parcursul unei singure zile din vacanta de sarbatori cu meniul obisnuit al unei zile in care mergem la serviciu ca sa ne explicam de ce la intoarcere ne e mai greu sa ne incheiem jeansii preferati.

Daca insa am preferat ca gustari fructele proaspete, sucurile naturale prospat stoarse si sorbetul de fructe in loc de inghetata, vom descoperi la intoarcerea din mini-vacanta ca sintem la fel de suple ca la plecare si parca odihinite si cu forte proaspete suntem chiar mai frumoase.

Post-vacation blues - te recunosti

De ce ne e greu sa ne reintram in ritm si sa ne reluam activitatile obisnuite la reintoarcerea dupa sarbatori? O explicatie psihologica exista, se numeste “stressul de revenire” sau dupa denumirea data de specialistii americani Post-Vacation blues, adica depresia usoara ce urmeaza vacantei. Schimbarea rapida a rutinei zilnice, de la relaxarea zilelor de libertate, care nu presupuneau nici un fel de constrangeri la intoarcerea la obligatiile casnice si mai ales la cele de serviciu, mai ales daca are loc intr-un mod brusc poate fi cauza perturbarii echilibrului psihic, organismul nostru avand nevoie de timp pentru a se readapta la ritmul alret al vietii cotidiene.

Asa ca , daca ne simitim extenuate, daca avem probleme de concentrare, dureri de cap, probleme de digestie, chiar dureri musculare simptome asemanatoare unei raceli stresul de revenire poate fi o cauza care, ca orice alta forma de stress ne poate afecta si forma fizica transformandu-se in dusmanul siluetei. Toate aceste simptome dispar intr-un timp destul de scurt insa le putem evita sau macar diminua cu putina atentie.

Din nou in forma: cu cat mai repede cu atat mai bine!

Este foarte important sa nu ignoram surplusul ponderal castigat si pentru asta avem nenumarate instrumente moderne la indemana care ne vor ajuta sa transformam rapid in amintire rotunjimile aparute ca urmare a exceselor din perioada sarbatorilor.

Sursa: beautycenter.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Follow @CellzGroup Follow Me on Pinterest