Health Slabire - Cure de slabire eficiente, aparatura pentru slabit, regim slabire rapid, dieta sanatoasa, tratamente anticelulitice si tratamente slabire, metode de slabit, dermoporatie, liposuctie virtuala, epilare definitiva, orly, lacuri de unghii, tratamente spa, rowe, bronzare organica blogarama.com GeekySpeaky: Submit Your Site! SEO Romania Catalog Bloguri Bloogle Director Web Cure de slabire - diete - aparate pentru slabit - Metode de infrumusetare- tratamente anticelulitice - Dietele vedetelor - slabire - keiko slim spa Cure de slabire- diete- aparate pentru slabit- tratamente- slabire: Dieta care combate arsurile la stomac

Slabire, Infrumusetare, Sanatate, Diete, Tratamente corporale-Aici le gasesti pe toate

Aici poti afla tot ce te intereseaza despre diete , tratamente de infrumusetare, cure pentru slabit, un regim de viata sanatos, cure slabire eficiente,aparatura pentru slabit,regim slabire rapid,tratament anticelulitic, salon remodelare corporala si slabire, lacuri unghii Orly, metode slabit,dermoporatie,liposuctie virtuala, epilare definitiva,bronzare organica,dietele vedetelor,diete celebre,cura de slabire,metode si diete de slabit,slabire de durata,dieta sanatoasa,celulita,grasime,calorii,slabire rapida,dieta 4kg in 4 zile,dieta de slabire,dieta de slabit,tratament slabit,tratamente slabire,detoxifiere,alimentatie,greutate,regim slabire,regim slabit,regim disociat, slabire, aparate pentru slabire.

vineri, 28 mai 2010

Dieta care combate arsurile la stomac

Refluxul gastro-esofagian este foarte frecvent in radul populatiei, manifestandu-se de la simptome usoare ca regurgitatii dupa mese, pana la simptome mai deranjante, ca arsurile sau durerile in “capul pieptului” sau chiar formarea unor leziuni la nivelul esofagului (esofagita).


Care sunt cauzele care favorizeaza arsurile la stomac?


Stresul influenteaza mult secretiile sucurilor digestive, crescand aciditatea dar si motilitatea intestinala. Astfel la stres apar arsuri la stomac datorita cresterii aciditatii, diaree prin cresterea motilitatii intestinale, crampe abdominale, dureri de burta etc.

Alimentatia, dupa cum vom arata mai jos, influenetaza mult echilibrul functiilor digestive. Pastrarea unei diete sanatoase poate asigura disparitia arsurilor la stomac daca acestea ascund o cauza usoara ca relfuxul gastro-esofagian, ci nu un ulcer de exemplu.

Fumatul si alcoolul afecteaza mult digestia si chiar pot produce atrofii ale mucoasei esofagiene. Sarcina poate reprezenta de asemenea un motiv de aparitie a arsurilor gastrice, mai ales in al treilea trimestru.

Unele medicamente pot avea printre efectele lor cresterea aciditatii gastrice, de aceea medicul ar trebuie sa le recomande alaturi de un protector gastric.

Masuri alimentare pentru a scapa de arsurile la stomac

Marimea portiei

Portiile copioase nu fac decat sa incarce stomacul foarte mult si sa favorizeze refluxul gastro-esofagian si regurgitatiile. Se recomanda sa nu mancati pana va ridicati satuli de la masa si cu senzatia ca abia va puteti misca.

Condimentele

Pentru a evita refluxul gastro-esofagian, medicii recomanda sa condimentati moderat mancarurile, fara a exagera. Cele mai bune condimente sunt cele vegetale crude sau uscate, evitand pe cat posibil picantul, acrul sau saratul excesiv.

Alimentele acide

Alimentele acide ca lactatele fermentate, rosiile, otetul, unele branzeturi acre nu sunt recomandate pentru cei care simt arsuri in capul pieptului.

Mancarurile picante

Daca aveti preferinte pentru preparatele picante si totusi simtiti arsuri la stomac, atunci este cazul sa reduceti condimentele picante fiindca acestea sunt puternic iritative atat pentur mucoasa stomacului, cat si pentru cea a intestinelor.

Cafeaua si ciocolata

Cafeaua si ciocolata contin cafeina care este iritanta atat pentru mucoasa gastrica, provocand crampe, dureri si/sau arsuri, cat si pentru mucoasa intestinala, avand chiar efect laxativ.

Alimnetele grase

Acestea ingreuneaza foarte mult digestia si raman in stomac si in intestine mai mult timp pana sunt digerate, favorizand actiunea sucurilor gastrice si intestinale asupra mucoaselor locale care in timp devin iritate.

Sucurile acidulate si alcoolul

Sucurile, chiar si cele neacidulate, precum si alcoolul prezinta actiune iritanta asupra tubului digestiv, iar bauturile acidulate cresc si mai mult predispozitia spre reflux gastroesofagian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Follow @CellzGroup Follow Me on Pinterest