Health Slabire - Cure de slabire eficiente, aparatura pentru slabit, regim slabire rapid, dieta sanatoasa, tratamente anticelulitice si tratamente slabire, metode de slabit, dermoporatie, liposuctie virtuala, epilare definitiva, orly, lacuri de unghii, tratamente spa, rowe, bronzare organica blogarama.com GeekySpeaky: Submit Your Site! SEO Romania Catalog Bloguri Bloogle Director Web Cure de slabire - diete - aparate pentru slabit - Metode de infrumusetare- tratamente anticelulitice - Dietele vedetelor - slabire - keiko slim spa Cure de slabire- diete- aparate pentru slabit- tratamente- slabire: Vegetariana si in timpul sarcinii?

Slabire, Infrumusetare, Sanatate, Diete, Tratamente corporale-Aici le gasesti pe toate

Aici poti afla tot ce te intereseaza despre diete , tratamente de infrumusetare, cure pentru slabit, un regim de viata sanatos, cure slabire eficiente,aparatura pentru slabit,regim slabire rapid,tratament anticelulitic, salon remodelare corporala si slabire, lacuri unghii Orly, metode slabit,dermoporatie,liposuctie virtuala, epilare definitiva,bronzare organica,dietele vedetelor,diete celebre,cura de slabire,metode si diete de slabit,slabire de durata,dieta sanatoasa,celulita,grasime,calorii,slabire rapida,dieta 4kg in 4 zile,dieta de slabire,dieta de slabit,tratament slabit,tratamente slabire,detoxifiere,alimentatie,greutate,regim slabire,regim slabit,regim disociat, slabire, aparate pentru slabire.

luni, 17 mai 2010

Vegetariana si in timpul sarcinii?


Oricat de greu de conceput pentru unii, se poate, cu conditia sa-ti iei cateva precautii. Multe femei se tem de efectul pe care il poate avea dieta asupra fatului. Insa daca ai grija sa-ti planifici mesele din timp, nu vei intampina probleme.

"Alimentatia vegetariana in timpul sarcinii are capacitatea de a furniza atat mamei, cat si copilului, toti nutrientii de care este nevoie", explica Rachele Dependahl, dietetician la Cedars-Sinai Medical Group in Beverly Hills, California.
Pro
O dieta vegetariana, mentinuta si pe timpul sarcinii, prezinta nenumarate avantaje. De exemplu, proteinele vegetale nu dau atata bataie de cap rinichilor, iar dantura - care are de suferit in timpul sarcinii - e intr-o stare mai buna decat ar fi fost in conditiile unei alimentatii normale.
In plus, conform everydayhealth.com, scade si riscul aparitiei unor afectiuni de genul hipertensiunii, constipatiei, bolilor de inima, obezitatii, diabetului si cancerului.
Contra
Chiar daca alimentatia vegetariana, chiar si in timpul sarcinii, este o optiune sanatoasa, ea cere efort. Mesele trebuie planuite din timp, iar cu cat va omite mai multe alimente din dieta, cu atat de dificil va fi pentru viitoarea mamica sa isi ia nutrientii de care are nevoie, explica Martha K. Grodrian, de la Good Samaritan Hospital in Dayton, Ohio.
O viitoare mamica lacto-ovo vegetariana (care are unda verde la lactate si oua) isi poate lua toti nutrientii de care are nevoie din dieta si un supliment de multivitamine. De mai multe suplimente va avea insa nevoie o femeie care nu consuma nimic de origine animala, pentru ca aceasta va trebui sa ia si Vitamina B12, fie, calciu, zinc si Vitamina D.
Cat despre nutrientii de care au nevoie viitoarele mamici vegetariene, acestea sunt aceleasi ca in cazul femeilor cu alimentatie normala care asteapta un copil, respectiv fier, calciu, folati, acizi grasi esentiali (care pot fi gasiti si in forma vagetala), zinc, proteine, si 200 - 300 de calorii in plus fata de perioada de dinainte de sarcina.
Mai exact, gravidele vegetariene ar trebui sa consume paine, cereale, orez, paste (cele din cereale integrale fiind preferate), legume, fructe, ambele de cel putin patru ori pe zi, lapte si oua (daca dieta le permite), fasole, nuci, tofu si ulei din seminte.

Sursa: ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Follow @CellzGroup Follow Me on Pinterest