Health Slabire - Cure de slabire eficiente, aparatura pentru slabit, regim slabire rapid, dieta sanatoasa, tratamente anticelulitice si tratamente slabire, metode de slabit, dermoporatie, liposuctie virtuala, epilare definitiva, orly, lacuri de unghii, tratamente spa, rowe, bronzare organica blogarama.com GeekySpeaky: Submit Your Site! SEO Romania Catalog Bloguri Bloogle Director Web Cure de slabire - diete - aparate pentru slabit - Metode de infrumusetare- tratamente anticelulitice - Dietele vedetelor - slabire - keiko slim spa Cure de slabire- diete- aparate pentru slabit- tratamente- slabire: Vedetele slabesc cu dieta Dukan

Slabire, Infrumusetare, Sanatate, Diete, Tratamente corporale-Aici le gasesti pe toate

Aici poti afla tot ce te intereseaza despre diete , tratamente de infrumusetare, cure pentru slabit, un regim de viata sanatos, cure slabire eficiente,aparatura pentru slabit,regim slabire rapid,tratament anticelulitic, salon remodelare corporala si slabire, lacuri unghii Orly, metode slabit,dermoporatie,liposuctie virtuala, epilare definitiva,bronzare organica,dietele vedetelor,diete celebre,cura de slabire,metode si diete de slabit,slabire de durata,dieta sanatoasa,celulita,grasime,calorii,slabire rapida,dieta 4kg in 4 zile,dieta de slabire,dieta de slabit,tratament slabit,tratamente slabire,detoxifiere,alimentatie,greutate,regim slabire,regim slabit,regim disociat, slabire, aparate pentru slabire.

marți, 4 mai 2010

Vedetele slabesc cu dieta Dukan

Te-ai intrebat cum a putut Gisele Bundchen sa revina pe podiumul de moda la doar sase saptamani dupa nastere? Te-ai gandit vreodata de ce frantuzoaicele au o silueta de invidiat? Ei bine, ele l-au descoperit pe nutritionistul Pierre Dukan care la randul sau,a descoperit, cu ajutorul unui prieten, dieta perfecta, dupa spusele multora.

Neurolog de profesie, Dukan s-a reorientat spre nutritie in momentul in care a ajutat un prieten sa slabeasca foarte mult, destul de usor. "I-am spus sa manance numai proteine si sa bea numai apa in urmatoarele cinci zile. Cand a revenit la cabinet l-am cantarit de mai multe ori ca sa ma asigur ca ii functioneaza bine cantarul de acasa", spune Dukan.


Pacientul slabise aproape cinci kilograme in cinci zile, iar in urmatoarele trei a reusit sa mai dea jos inca trei. Exista si o explicatie. Aceasta se numeste dieta Dukan, un regim care a fost perfectionat in 35 de ani de studiu, realizat de medicul francez.


"In timpul cercetarilor mi-am dat seama ca dietele bazate pe numararea caloriilor nu functioneaza deoarece nu iau in considerare faptul ca oamenii au pofte. Astfel, chiar daca aceste diete stabilesc portii mici si fixe de mancare care ii ajuta pe pacienti sa slabeasca in prima faza, ulterior aproape toti pun kilogramele la loc sau se ingrasa si mai mult", spune doctorul Dukan.



"In general, nutritionistii cred ca si-au terminat treaba dupa ce pacientii au slabit, dar partea cea mai dificila este mentinerea unei greutati constante. Nu este normal si nici etic sa tratezi din nou un pacient dupa sase luni, cand s-a ingrasat mai mult ca inainte”, adauga el.


In ce consta de fapt dieta?


Inainte sa incepi aceasta dieta trebuie sa cunosti cele patru programe pe care le are si trebuie sa te asiguri ca esti sanatos. Prima faza este destul de dificila din cauza faptului ca trebuie sa mananci exclusiv proteine. Te gandesti ca ai mai auzit acest lucru si in cazul dietei Atkins? Iti spun ca cele doua diete nu se aseamana deloc, in cazul dietei Dukan neavand voie sa consumi unt sau ulei, indicate fiind toate produsele cu un indice caloric redus.


Sa vedem care este prima faza a regimului...


Denumita si faza de atac, in primele zile ale dietei - 3, 5, 7, maxim 10 zile, trebuie sa mananci numai proteine (carne, peste, oua sau produse lactate degresate). In aceste zile vei pierde in jur de trei, patru, chiar cinci kilograme. "Prima faza, in functie de obiectivul fiecarei persoane, dureaza mai mult sau mai putin. Poate sa dureze trei zile, cinci zile, sapte zile sau 10 zile. Mai mult de zece zile de obicei nu dureaza un regim exclusiv hiperproteic", spune medicul nutritionist Marlena Pascu.


Ce se intampla in aceste prime zile?


In primul rand, regimul hiperproteic te va ajuta sa elimini apa din tesuturi si iti va diminua apetitul datorita corpilor cetonici (substante naturale puternice care suprima pofta de mancare) care se produc. De asemenea, asa cum se stie, proteinele au o structura complexa, iar organismul trebuie sa lucreze mult mai mult ca sa le digere, astfel ca organismul va arde mai multe calorii decat de obicei.


Faza de croaziera, etapa cu numarul doi



Din acest punct, dieta devine mai... indulgenta, permitandu-ti sa combini proteinele cu legumele sarace in carbohidrati. In aceasta perioada nu ai voie sa mananci mazare, porumb, orez, fasole boabe, dar nici paste fainoase. Atunci cand ai ajuns in acest punct nu trebuie sa te alarmezi ca nu mai slabesti atat de mult, pentru ca este normal ca scaderea ponderala sa fie cam de 1 kilogram pe saptamana. "In faza doi, nu avem voie sa mancam carbohidrati. Indicate sunt doar legumele proaspete: ridichi, rosii, castraveti, salata, usturoi, ceapa, tot ce asigura fibre, vitamine si minerale. De asemenea, avem interzis la zahar, pe care-l luam oricum din amidonul din legume", explica in continuare medicul Marlena Pascu.


In aceasta perioada poti consuma, de exemplu, o supa de legume sau o salata la felul principal, iar felul doi poate consta intr-o friptura sau peste la gratar.


Pana aici nu ti se pare nimic iesit din comun, o sa-mi spui ca este inca o dieta care nu te asigura ca dupa ce ai terminat-o nu se va produce efectul yo-yo. Ei bine, am o surpriza pentru tine, medicul Dukan s-a gandit la acest lucru si a mai inventat alte doua faze: faza de consolidare si cea de stabilitate.


Faza de consolidare, faza cu numarul 3


Acum medicul iti da liber sa te bucuri de produsele care iti faceau placere inainte si pe care nu le mancai de teama ca te vei ingrasa. Si aici, insa, exista cateva reguli pe care trebuie sa le respecti, pentru ca altfel toata munca de pana atunci va fi in van. Asadar, in aceasta faza este indicat sa reintroduci in alimentatia ta cateun produs interzis in cantitati mici, progresive in fiecare zi. Nutritionistul iti recomanda sa acorzi fiecarui kilogram pierdut cate cinci zile de consolidare. Astfel, organismul tau se va reobisnui cu aceste produse, iar kilogramele nu vor mai reaparea. "In faza de consolidare, adaugam progresiv alimentele interzise: cartof, orez, mazare, paste, fasole boabe. In fiecare zi, adaugam, sa zicem, cam 20g din fiecare aliment", conchide Marlena Pascu.


Iata ca am ajuns la finalul dietei, la greutatea dorita, dar ce facem mai departe ca sa nu ne ingrasam? Foarte simplu, urmam faza de consolidare.


De acum incolo, poti manca orice, in orice cantitati, cu o singura regula care trebuie sa-ti fie lege pentru toata viata. Alege o zi din saptamana, de preferinta joia, sfatuieste medicul Dukan, cand vei manca numai proteine. "Daca o data pe saptamana mananci numai proteine, poti slabi pana la un kilogram si in acest fel poti corecta excesul de grasime acumulat in timpul saptamanii", spune nutritionistul Dukan.


"In Franta, obiceiul de a manca numai proteine joia este atat de popular incat, daca merg la un restaurant cu familia mea in aceasta zi din saptamana, aud in jurul meu foarte multi clienti care comanda peste sau friptura fara garnitura sau salata", povesteste Dukan.


Ingrediente minune in aceasta dieta


Exista si astfel de indicatii atunci cand te hotarasti sa urmezi dieta Dukan. In primul rand ai grija ca, cel putin in prima faza, sa bei trei litri de apa plata, pentru ca aceasta iti va ajuta organismul in procesul de digestie. In urmatoarele faze te poti limita la doi litri, insa la inceput esti sfatuita sa faci acest efort.
Si, poate ca cel mai important aspect, este consumul de ovaz. Este foarte important ca in timpul acestei diete si pentru totdeauna, sa consumi trei lingurite de ovaz pe zi. In afara faptului ca are un continut ridicat de fibre solubile, care retin apa din intestine si dau senzatia de satietate, ovazul este foarte bun pentru inima si inlatura constipatia care se instaleaza negresit la inceputul dietei din cauza consumului mare de proteine.


Mai mult decat atat, pofta ta de dulce poate fi satisfacuta incepand cu faza a doua a dietei, cu o tarta de ovaz pe zi.


Un mic ajutor


Iti vand un pont. Intra pe Dukandiet.co.uk unde, daca vei raspunde la cateva intrebari simple, vei primi un grafic exact cu etapele pe care trebuie sa le parcurgi ca sa ajungi la greutatea mult visata.

Sursa: eva.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Follow @CellzGroup Follow Me on Pinterest